lauantai 8. elokuuta 2015

Rakasta minua hellästi (1956)

YLE Teemalta tulee parhaillaan sarja rokin legenda Elvis Presleyn elokuvia ja mukana on myös pari lännenelokuvaa, toisena jo aiemmin näkemäni Puoliverinen (1960). Rakasta minua hellästi on ensimmäinen filmi kaikkiaan tähden 33 elokuvasta. Alun peri tuotantovaiheessa nimellä ”The Reno Brothers” kulkenut Robert D. Webbin filmi sai Elviksen mukaan tulon myötä isomman kokoluokan budjetin ja nimikin vaihtui “Love Me Tenderiksi”, vanhaan sotilaslauluun pohjautuvaa hittiä mukaellen.

Elokuva kertoo kolmiodraaman kahden veljeksen ja tytön välillä sisällissodan jälkeisessä Teksasissa 1860-luvulla. Vance Reno (Richard Egan) on, etelävaltioiden jo hävittyä, ehtinyt osallistua näiden joukoissa rahakuljetuksen ryöstöön ja miehet päättävät senhetkisessä tilanteessa lopulta pitää rahat itsellään. Vancen palattua kotitilalle paljastuu, että mielitietty Cathy (Debra Paget) on kolmen vuoden odotuksen jälkeen mennyt naimisiin Vancen veljen Clintin (Presley) kanssa. Ennen pitkää tilanne herättää katkeruutta ja lisäksi ryöstettyjen rahojen perään aletaan kysellä..

Elviksen hahmo Clint sai lopulta elokuvassa aiottua isomman roolin, pitihän nuorison suosikkia saada esille vaikkei Elvis vielä isointa tilipussia filmistä tehnytkään. Filmin musiikkinumerot – nimikappale niiden mukana – ovat ehtaa Elvistä lantionheilutuksineen, ollen tietysti loistavaa viihdettä mutta aika tavalla irti elokuvan aikakauden Teksasista! Voisin kuvitella että Clintin kaltainen arveluttava nuorisomusiikkihemmo ja vartalonravistelija olisi vähintäänkin pyöritetty tervoissa ja höyhenissä, sen verran normatiivinen yhteisö on varmasti ollut tuohon aikaan kyseessä.

Muuten ihan mukiinmenevän romanttisen länkkärin loppu on ylisokerinen ja jätetty asuunsa yksinomaan Elviksen tähtikultin vuoksi. Kuuleman mukaan näytöksissä oli vaikeaa kuulla dialogia hysteeristen teinien huudettua salin täydeltä. Nykypäivän popcornien hypistely ja älypuhelimen räpläys ei siis ole vielä mitään, on sitä osattu jo 60 vuotta sittenkin!

3 / 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti