lauantai 28. helmikuuta 2015

Minä soitan sinulle illalla (1954)


Reino Helismaan käsikirjoittama Minä soitan sinulle illalla on perusnäppärä, aikakauden mieleen jäävän iskelmän iskelmän ympärille kerätty viihdyttävä romanttinen elokuva. Liikutaan teollisuusmaailmassa ja jännitystä elokuvaan luo rakkaussuhteen takia tehty luokkarajojen ylittäminen vastoin aikakauden normeja.

Johtaja Risto Järviö (Olavi Virta) on vahvatahtoisen äitinsä, kauppaneuvoksetar Järviön (Siiri Angerkoski) ja edesmenneen isänsä varjossa. Hyväntahtoisen miehen liikkumavara on pieni, äidin yrittäessä naittaa poikaansa sihteerilleen (Rauni Luoma). Tehtaantyttö Seija Vaara (Anneli Sauli) hakee johtajaa tehtaan vuosipäivänä tanssimaan ja saatuaan pakit aloittaa lappujen lähettämisen saadakseen Järviön hämilleen: ”Minä soitan sinulle illalla”.

Laimeaksi jälkimaultaan jäävän elokuvan maailma on rillumarei-ralleja elegantimpi, Helismaa kun halusi osoittaa taitonsa myös toisenlaisissa käsikirjoituksissa. Mestarilaulaja Virta suoriutuu johtaja Järven roolista ehkä aavistuksen uskottavammin kuin tukkilaisen hahmosta Kaunis Veera –elokuvassa mutta hyväksi näyttelijäksi häntä on turha kehua.

Elokuvan ravintolajakso kuvattiin Aulangolla. Nimikappale - Toivo Kärjen ja Repe Helismaan käsialaa – on elokuvaa muistettavampi.

2 / 5

IMDb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti