sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Working girl - tieni huipulle (1988)


Laatuohjaaja Mike Nichols iski juppikauteen ja sen luovimiskulttuuriin osuvasti elokuvallaan Working Girl. Manhattanin tiukkaakin tiukempaan bisnesmaailmaan sijoittuva romanttinen komedia on muiden ansioidensa ohella historiallisesti mielenkiintoinen – kuvattiinhan Petty Marshin (elokuvan yrityksen) aulakohtaukset myöhemmin tuhoutuneessa World Trade Centerissä.

Tess McGill (Melanie Griffith) on turhautunut, lahjakas sihteeri, täynnä ideoita joita hän haluaisi hyödyntää oman yrityksensä ja uransa hyödyksi. Aloitettuaan työskentelynsä saman ikäisen Katherine Parkerin (Sigourney Weaver) alaisena hän tuntuu saavan hyväksynnän ideoilleen – huomatakseen Parkerin kokeman lasketteluonnettomuuden jälkeen, että tämä on varastanut hänen rahakkaimman bisnesvisionsa. Tess laittaakin tuulemaan Katherinen sairasloman aikana..

Harrison Ford näyttelee Jack Traineria, Tessin bisneskumppania. Melanie Griffith näyttelee varmastikin yhden vetovoimaisimmista rooleistaan päämäärätietoisena mutta välittömänä aloittelevana bisnesnaisena, jolla riittäisi ottajia. Elokuva on leimallisesti nousukauden feel-goodia ja mukava katsella, näin lama-ajan keskellä.

3½ / 5

IMDb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti