tiistai 30. syyskuuta 2014

Kolme miestä ja baby (1987)

Tämän kirjoittajan lapsuutta määritti muutama keskinkertainen komedia. Otetaan nyt vaikka Jerry Lewisin tähdittämä Geisha Boy (1958) tai Pitkä, hullunkurinen linjuri (1976), elokuvat, joiden anti on sittemmin laimentunut.

Tässä yksi aikakautensa amerikkalaisen purkanmakuisen filmiteollisuuden perustuote, Kolme miestä ja baby, jonka eräs läheiseni on nähnyt kuulemma koti-VHS:lta vähintään puolentusinaa kertaa aikoinaan. On ollut varmasti pitkälti sattumaa, mitkä leffat tv-tarjonnasta ovat keskenkasvuisten nassikoiden verkkokalvoille vuosien varrella jääneet. 1990-luvulla kun tallentamaankaan ei elokuvia pystynyt samoja määriä kuin nyt isojen (verkko)levyjen aikaan.

Kolmen paatuneen poikamiehen (Selleck, Guttenberg, Danson) saadessa ovelleen korin ja tyttövauvan on painajainen valmis: miten nyytin kanssa menetellään? Pikkuihmisen on laittanut alulle oireileva näyttelijä Jack (Danson), jonka entinen tyttöystävä on jättänyt pikkuprinsessan nyt isälleen. Kolmikko joutuu käytännön syistä ottamaan vauvasta yhteisen hoitovastuun, onhan 100-prosenttisesti toimivassa sinappikoneessa (vaikka valloittava onkin) kokopäivätyötä yhdelle jos toiselle. Elokuvan jatkokuviot onkin sitten helppo arvata. Ennalta-arvaamaton muuttuja puuttuu siis asiaan ja elokuvan huumori pyörii aika pitkälti perusruumiintoimintojen ympärillä.

Kakanhajuinen mutta ”harmittoman oloinen” Pampersin sponsoroima elokuva oli vuoden 1987 myynein elokuva Yhdysvalloissa. Vaatetukseltaan ja koristelultaan elokuva on aikansa, juppikauden, kuva. Ja paskaa ja ylitsepääsemättömiä vaikeuksiahan jupeille pitää antaakin, hah!

3 / 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti