maanantai 22. syyskuuta 2014

Identtiset kaksoset (1988)

Peter von Baghin poismenon hyydyttämänä ei tullut lopulta katsottua Kreiviä tai herran ohjaamia dokumentteja vaan sitä ihtiään eli degeneroitunut amerikkalainen juppikauden kasaripätkä. No, aina ei ajoitus mene kohdalleen

Tieteellisesti useiden miesten spermasta jalostettu, täydellisen fysiikan omaava mutta hitaan oloinen Julius Benedict (Arnold Schwarzenegger) lähtee etsimään kadonnutta kaksoisveljeään Enkelten Kaupunkiin. Lusimasta löytyvä viekas ja vikkelä Vincent (Danny DeVito) on täysin eri maata ja päättää käyttää johdateltavissa olevaa Juliusta omissa projekteissaan.
"For the first time in my life, I'm... *pissed off*!" -Julius Benedict
Kahden karismaattisen päätähden kemiat toimivat yllättävän hyvin. Yksittäisistä kohtauksista muistettavin lienee Arskan elokuvauran ensimmäinen sänkykohtaus, joka tapahtuu tosin lattialla. Näyttävän blondin kanssa siltikin. CSI-lasit-päähän-ennen-alkukohtausta-David Caruso nähdään pienessä sivuosassa parkkihallin vahtimestarina. Sen ylemmäksi hänen ei olisi tarvinnut elokuvauralla edetäkään.

Ivan Reitmanin keskinkertaista kasarikomediaa legendaarisempi on lopulta kahden päätähden ja ohjaajan rahanansaintalogiikka. Tuotantoyhtiöllä ei ollut varaa maksaa kolmikon palkkaa ja nämä päätyivät pyytämään osinkoja elokuvasta syntyvistä tuotoista. Iso-Arska on ansainnut elokuvasta IMDb:n tietojen mukaan 35 miljoonaa taalaa, mikä on enemmän kuin yhdestäkään Terminaattorista. Kuten Marko Ahonen tämän päivän Aamupostissa kommentoikin, ei vihanneksen oloinen lihaskimppu sentään oikeasti tyhmä ole. Ilmankos governaattoriksikin myöhemmin pääsi.

3 / 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti