torstai 22. toukokuuta 2014

Vaikeasti tapettava (1990)


Chuck Norrisin jälkeen oli annettava tilaisuus totta kai Steven Seagalille. Häntäkin olen viime vuosina laiminlyönyt, syystä tai toisesta. Ukrainan kriisin ollessa ajankohtainen aihe on sitä myös Seagal – povattiinhan hänestä Putinin johdolla viime vuonna venäläisen aseteollisuuden mainoskasvoa ”Lokin” ollessa suosittu naama itänaapurissa. Mitä tämä kaikki kertoo Venäjän federaation johtajien henkisestä tilasta ja mitä Seagalin moraalista?

Bruce Malmuthin Vaikeasti tapettava on tarina ansiokkaan poliisin Mason Stormin perhetragediasta ja seitsemän vuotta myöhemmin heräävästä koomapotilaasta, joka ei-niin-yllättäen päättää näyttää lokin munat pahantekijöilleen. Vastassa on pari nimeä myös LAPD:ssa omistava kalifornialainen rikollissyndikaatti, johdossaan senaattori Trent (William Sadler). Syynä Stormin ajojahdille koomasta heräämisen jälkeen on tämän hallussaan pitämät aihetodisteet Trentin vallanhalussaan tekemistä kuolemanvakavista vehkeilyistä.
”We're outgunned, and undermanned. But you know sumpin'? We're gonna win. You know why? Superior attitude. Superior state of mind.”
Flunssaisen miehen verkkokalvolle jäi tänä aamuna jälki koomasta heränneestä Mason Stormista heräämässä kotihoitajattarensa ysärinpunertavassa kivikartanon makuuhuoneessa. Itämaisin opein, vakaasta henkisestä kivijalasta ja kurinalaisuudesta alkava miehen kuntoon laittaminen sisältää hölkkää jylhissä maisemissa, keppijumppaa ja itsepuolustuslajeja sekä toisenlaista keppijumppaa eli himokkaan henkilökohtaisen hoitajan Kellyn (Kelly LeBrock) bylsimistä. Työn takana se on, mutta pian Storm on valmis kohtaamaan pahuuden verkoston ja pelastamaan siinä samalla kauhujen yöstä pelastuneen poikansa.
”I'm gonna take you to the bank, Senator Trent. To the blood bank!”
Suosikkina Seagalin elokuvista pysyy edelleen käsistä riistäytyvä kokkiohjelma, verevä risteily Kaappaus merellä (1992)

2½ / 5

IMDb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti