sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Suunniteltu murha (1953)




Jokamies Whitney ”Cam” Cameronin (Joseph Cotten) veli ja tämän tytär ovat kuolleet samankaltaisten oireiden kautta, ja vähitellen selviää, että stryktiinillä voisi olla osuutensa tapahtumiin. Mutta onko myrkyn voinut antaa miehelleen ja tyttärelleen muuta kuin veljen leski Lynn (viehättävä Jean Peters)? Jännitystä lisää Lynnin ottopojan kohtalo, mikäli nainen paljastuukin surmaajaksi.

Alkuasetelma on kiinnostava: epäselvät kuolemantapaukset ruokkivat mielenkiintoa, ja olisihan aina arkipäivän Villen kannalta mielenkiintoista, jos lähipiirin tapauksista joku olisikin henkirikos! Tilanteen selvittely sujuu poliisin, Camin ja tuttavien kautta melko yksitotisten henkilöhaastatteluiden ja selvittelyiden kautta, mutta elokuvan pelastavat lopulta jännittävät viime hetket Camin, Lynnin ja tuntemattomien Lynnin hallusta löytyneiden pillereiden välillä.

Viihdyttävä pikkutrilleri, joka on juuri saappaidensa mittainen, eikä yhtään enempää. Cotten vetää roolinsa läpi rutiinilla. Peters näyttelee surevaa äitiä melko pidättyväisesti, mutta korjaa tilanteen loppukohtauksessa.

3½ / 5

IMDb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti