lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kylmä hiki (1970)


Terence Young ohjasi Bondiensa jälkeen suoraviivaisen, Ranskan etelärannikolle sijoittuvan kaappausjännärin.

Charles Bronsonin esittämän, rauhallista perhe-elämää viettävän amerikkalaisen veneenvuokraajan arki häiriintyy, kun ei-toivotut tutut edellisestä elämästä tulevat vierailemaan. Kymmenen vuotta sitten suoritetun linnapaon yhteydessä sai poliisi surmansa, ja pakoautoa ajaneen ja taposta kimpaantuneen Martinin paettua paikalta istui loppuporukka kiven sisässä – lopulta jäljittääkseen ja löytääkseen Martinin kostaakseen tälle tapahtuneen.

James Mason on porukan pää, kapteeni Ross. Brittinäyttelijä yrittää epätoivoisesti vääntää etelävaltioenglantia ja Austinissa varmasti ihmiset ovat pidelleet korviaan elokuvan nähdessään. Liv Ullmann on päätynyt keskinkertaiseen elokuvaan Bronsonin vaimoksi ja epäilemättä onkin taitavin näyttelijä porukasta. Ullmann ei vain äkkituntumalta tunnu soveltuvan rehellisenrapsakkaan toimintajännäriin.

Elokuva onnistuu viihdyttämään kertakatselun verran ja Bronsonin hahmo joutuu käärimään hihat ylös saadakseen vaimonsa ja tyttärensä pois rosmojen kynsistä. Loppupuolella nähdään varmasti yksi elokuvahistorian jylhimmistä autohurjasteluista, kun Martin ja Rossin tyttöystävä (Bronsonin vaimo Jill Ireland) pakenevat poliiseja mutkaisilla vuoristoteillä.

3 / 5

IMDb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti